22.03.17

Er din rengøring bæredygtig?

Mange af os har fået økologi og bæredygtighed ind i vores hverdag, når det handler om f.eks. kosmetik, hudpleje og madvarer. Men er du også bæredygtig i din rengøring?

Når du skal komme helt i bund med skidtet, vælger du så også den mest miljøvenlige løsning? Og hvordan sikrer man sig egentlig, at man gør rent på den mest bæredygtige måde? Det er lige præcis den løsning, vi brænder for at give dig med vores bæredygtige rengøringsmidler. Her får du en guide til at undgå skadelig kemi – samtidig med at du får et dejligt, rent hjem.

Vær opmærksom på faremærkerne
Når du køber dine rengøringsmidler, så kig lige på etiketten og tjek, om de er ætsende, sundhedsfarlige eller skadelige for miljøet? Der er forskellige symboler, og mange af dem bør du helt gå uden om, og i stedet kigge efter miljøvenlige alternativer og rengøringsmetoder.

Brug ikke desinficerende midler
Lugter køleskabet slemt eller er spækbrættet godt brugt? Så kan man godt blive fristet til at bruge desinficerende midler til at komme helt af med bakterierne. Men det er slet ikke nødvendigt.

Prøv f.eks. at skrubbe spækbrættet med salt og en halv citron. Pensl det bagefter med olivenolie. Det er alt, der skal til for at slippe af med bakterierne på dit spækbræt, og du har samtidig gjort naturen en tjeneste. Se video her

Find naturlige alternativer
Rengør din ovn med bagepulver eller fjern kalken på badeværelset med en halv citron. Det er faktisk helt utroligt, hvad vi har lige ved hånden, som vi med god samvittighed kan bruge til at få bugt med skidtet. Man behøver slet ikke ty til farlig kemi, som skader vores natur. Se vores guide her

Hos Eco Clean har vi gjort det til vores speciale, at finde de bedste naturlige ingredienser til vores produkter. For at sikre at produkterne lever op til den højst mulige standard, er de alle certificeret med Ecocert® certificering. Ecocert adskiller sig fra andre miljømærkningsordninger ved at lægge stor vægt på, at de anvendte ingredienser så vidt muligt er af 100 % naturlig oprindelse – planter er vedvarende energikilder, det er fossile brændstoffer ikke.

Se alle vores rengøringsmidler her

Undgå klor
Når du bruger klor til f.eks. at rengøre dit toilet, så udsætter du miljøet for helt unødig skade. Klor er yderst skadeligt for vores vandmiljø. Klor kan også udvikle giftgasser, hvis du f.eks. blander det med afkalkningsmiddel. Det er bare bedst for dig selv og miljøet at undgå begge ting.

Skrub i stedet toilettet ofte med toiletbørsten og brug et miljøvenligt rengøringsmiddel.

Snart kan du få Eco Clean toiletrens – helt uden klor, men med naturlig duft af essentielle olier fra grape og eukalyptus

Rengøring med god samvittighed
Det er ikke rart at have skrappe kemiske produkter i hænderne. Skift dem ud med miljøvenlige alternativer, og undgå på samme tid at skylle skadelige stoffer direkte ud i naturen, hver gang du gør rent. Når du ikke længere skal være bange for at skade dig selv eller dine omgivelser ved brug af unødig kemi, vil det sikkert også føles meget bedre, at gøre rent 🙂

Vi håber, vi har givet dig lyst til at få bugt med skidtet på en miljøvenlig måde. For det fortjener både du og naturen!