BLOG

09.11.2016

Essentielle olier

Disse små koncentrerede olier bliver brugt verden over, til alt fra kosmetik til hudpleje. De er 100 % naturlige, og udvundet direkte fra planter og blomster. Her hos Eco Clean Nordic bruger vi dem i vores rengøringsmidler sammen med økologisk blomstervand, for at tilføre produkterne en frisk og helt naturlig aroma.

Ikke alle ved dog, at de essentielle olier har langt flere egenskaber end blot at dufte fantastisk. Vidste du f.eks. at disse små vidundermidlers historie går flere tusind år tilbage, og er blevet brugt af blandt andet læger og terapeuter, til behandling en lang række lidelser?

Essentielle olier siges nemlig at have en helende effekt – både for krop og sjæl, og de forskellige varianter har hver deres særlige virkning.

Nedenfor har vi derfor lavet en lille oversigt over de olier vores Eco Clean produkter indeholder, samt hvilke egenskaber de hver især har udover deres duft – små positive sidegevinster ved at bruge Eco Clean i din rengøring 🙂


LAVENDEL:
Virker beroligende og dæmper stress.

GRAPEFRUGT:
Giver energi, godt humør og skærper koncentrationen.

CITRONMELISSE:
Virker afstressende og biddrager til en god nattesøvn.

EUKALYPTUS:
Giver godt humør og har en opkvikkende effekt.

GERANIUM:
Balancerer humørsvingninger, og hjælper mod nedtrykhed.

APPELSIN:
Er forfriskende og løfter humøret.

 

På trods af at disse virkninger ikke er videnskabeligt dokumenteret, taler de essentielle oliers lange anvendelseshistorie for sig selv – prøv selv om du kan mærke en forskel næste gang du gør rent 🙂

God fornøjelse!