ESSENTIELLE OLIER

CITRONMELISSE

Citronmelisse vokser vildt i Sydeuropa og Nordafrika, men er en robust plante der kan vokse og trives mange steder. Citronmelisse har en lang anvendelseshistorie og er helt tilbage fra oldtiden blevet brugt som lægemiddel i flere forskellige kulture. I middelalderen brugte man blandt andet citronmelisse som middel mod nedtrykthed og tristhed, hvilket er grunden til at citronmelissens kælenavn i dag er ”hjertefryd”.

EUKALYPTUS

Eukalyptus har sin største naturlige udbredelse i Australien og Tasmanien, men findes i flere tropiske områder verden over. Eukalyptus er populær i mange forskellige sammenhænge, og bliver brugt som alt fra smagsgiver til naturlægemiddel. Særligt er Eukalyptus dog kendt for sin opkvikkende effekt, hvilket ikke er en uvæsentlig fordel når gulvmoppen skal svinges.

LAVENDEL

Lavendelblomsten hører hjemme i det vestlige middelhavsområde, og er mest kendt for sit smukke ydre og sin beroligende effekt. Navnet ”Lavendel” stammer fra det latinske ”lavar” der betyder ”at vaske”. Man mener at lavendlen har fået sit navn i romertiden, hvor roms borgere brugte den til at parfumere deres badevand. Den populære blomst bliver stadig brugt på forskellig vis som middel til afstresning, og til at skabe ro og balance i krop og sind.

GRAPEFRUGT

Grapefrugt dyrkes i det meste af verden, i tropiske eller subtropiske områder. Den er kendt og elsket for sin vitaminholdighed og læskende smag, og har i essentiel olieform, ligeledes en lang række sundhedsmæssige fordele. Samtidig siges det at grapefrugtens olie har en foryngende effekt, og at den, i kraft af sin naturligt sødelige og friske aroma, fremmer livslysten og giver fornyet energi.