BLOG

16.10.2017

Lav dine egne økologiske skønhedsprodukter

Efterårsferie er for mig forbundet med lange gåture, indendørs hygge og ren afslapning. Noget af det bedste jeg ved, er at forkæle mig selv med en skøn hjemme-spadag, hvor jeg selv laver mine plejeprodukter fra bunden, med en masse lækre økologiske ingredienser. Der er utallige fordele ved at lave sine plejeprodukter selv, og der findes masser af spændende variationer – både når det kommer til råvarer og dufte.

Hjemmelavede plejeprodukter er i lang de fleste tilfælde billigere end at købe dem i butikkerne, og så ved du ovenikøbet præcis hvad der er i. Set ud fra et bæredygtigt synspunkt er der også miljømæssige fordele, hvis du sparer emballagen, og opbevarer produkterne i genanvendelige glas med patentlåg eller lignende. Det er en god idé at indkøbe et lille basislager af ingredienser til dine plejeprodukter, da mange af de råvarer du skal bruge, går igen og kan bruges til flere forskellige opskrifter. Eksempelvis kokosolie, olivenolie, honning og rørsukker har alle en lang holdbarhed, og et utal af anvendelsesmuligheder når det kommer til personlig pleje. Disse ingredienser kan kombineres på kryds og tværs, og du kan eksperimentere med at tilsætte andre nærende råvarer og essentielle olier med dine yndlingsdufte – jeg har samlet en række af mine favoritopskrifter lige her.

God fornøjelse og rigtig god efterårsferie – Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du selv har en god opskrift du har lyst til at dele 🙂

Læs også vores blogindlæg med inspiration til et sjovt og bæredygtigt efterår.