BLOG

29.10.2017

Opskrift på sjove og uhyggelige halloween æbler 

Disse sjove og søde æbler, forklædt som mumier og græskarmænd er en af mine absolut favoritopskrifter til halloween. De er lette at lave, og der er et utal af muligheder for at eksperimentere med form, farver og smage – læs med her, og se mit bud på to lækre variationer 🙂   

Her hos Eco Clean elsker vi Halloween og alt hvad der hører til af genfærd, græskar, og andre skumle gespenster – lige så meget som vi elsker at rykke ud med kost og spand, til en grundig omgang grøn rengøring, efter en hver veloverstået fest! Halloween er særligt børnenes højtid, og noget af det der ofte hitter allermest hos de små, er at få lov til at deltage i forberedelserne. Udklædning, oppyntning, og fremstilling af spiselige gyseligheder, er alle sjove og hyggelige familieaktiviteter i planlægningen af den perfekte halloween-fest. Så gælder det bare om at have nogle lette og overskuelige opskrifter parat, hvor familiemedlemmer i alle størrelser har mulighed for at udfolde sig kreativt. Disse halloweenæbler er et godt bud, på en sjov aktivitet, hvor alle kan være med – og så smager super lækkert! Se fremgangsmåden lige her:

 

SÅDAN GØR DU:

Til at begynde med skal du sikre dig at du har følgende ting: 2 æbler, 2 træpinde med spidse ender, 1 halv pakke flormelis, en sjat mælk, 1 appelsin, en lille urtekniv, chokoladeknapper, bagepapir og evt. orange frugtfarve.

 

 

 

Nu skal æblerne skæres ud. Begynd med at skære et stykke af æblerne på hver side af kernehuset, som vist på billedet, så æblehovedet er omkring fem centimeter tykt  – fjern derefter kernerne. På det ene æble skæres uhyggelige øjne og mund ud, så det minder om et græskarhoved.

 

 

 

Så er det tid til at blande glasur. Til mumien laves glasuren af flormelis og en lille smule mælk, så den bevarer sin kridhvide farve – det er vigtigt at glasuren får en tyk og fast konsistens, så den ikke flyder ud. Derefter foldes bagepapiret til et kræmmerhus og et lille hul klippes i bunden – så har du nemt og hurtigt en hjemmelavet sprøjtepose. Glasuren fyldes i kræmmerhuset og snurres rundt om æblet, så det ligner et mumiehoved – til sidst laves to hvide prikker, hvorpå der sættes to små chokoladeknapper til øjne. Til græskarhovedet bruges presset appelsinsaft som væske til glasuren – også her er en tyk konsistens vigtig. Det er smag og behag hvor orange man ønsker sit græskar, og hvis ikke appelsinsaften giver et tilstrækkeligt farvet resultat, kan frugtfarve tilsættes. Herefter dyppes æblet i glasuren og begge æbler lægges på en tallerken til de er stivnet og klar til servering.

Som jeg nævnte i begyndelsen af indlægget, kan æblerne varieres på et utal af måder. Man kan tilsætte alverdens smage og farver til sin glasur, eller eksempelvis dyppe æblerne i karamelsauce i stedet. Man kan også vælge at drysse æblerne med kokos eller hakkede nødder – der er mange spændende muligheder for at udfolde sig kreativt, så det er bare at kaste sig ud i det – god fornøjelse 🙂